Kołocz - współczesny sposób wypieku

Łącząc znanych producentów wypiekających Kołocza śląskiego, aby w ramach współpracy zapewnić doskonałą jakość, autentyczność i niepowtarzalny smak tego wyjątkowego dania, Konsorcjum Producentów Kołocza Śląskiego chroni recepturę ciasta, przekazując tę cenną tradycję przyszłym pokoleniom. Dzięki grupie producentów, pasjonatów kulinarnych tradycji oraz ekspertów w dziedzinie kulinariów, Konsorcjum zapewnia, że każdy placek nazywany Kołoczem czy też zamiennie Kołaczem, bazuje jednakowym przepisie, dlatego może być określany właśnie w ten sposób.

Działalność pasjonatów cukiernictwa

Kołocz jako produkt regionalny otrzymał oznakę "Chronione Oznaczenie Geograficzne" oznacza to, że nazwa produktu odnosi się do konkretnego wyrobu, cieszącego się renomą, posiadającego specyficzne cechy lub charakterystyczny sposób wytworzenia. Stowarzyszenie łączące wielbicieli Kołocza, którzy na co dzień promują ten wypiek, organizując spotkania z lokalną społecznością oraz inne wydarzenia w całym kraju, nosi nazwę Konsorcjum Producentów Kołocza Śląskiego. Działania wspomnianej grupy stanową cenny wkład w zachowanie dziedzictwa Śląska i jego mieszkańców.

Dane firmowe "Konsorcjum Producentów Kołocza Śląskiego":

Powstańców Śląskich 25/6 | 45-086 Opole | woj.: opolskie | NIP: 754-305-69-71 | REGON: 161431360 | telefon: +48 500367730 | kolocz.info | kontakt@kolocz.info

Oferta pełna: Kołocz

Mapa z dojazdem:

gps 50.6612369, 17.6405471

Kontakt w godzinach:

Poniedziałek08:00-15:00
Wtorek08:00-15:00
Środa08:00-15:00
Czwartek08:00-15:00
Piątek08:00-15:00
SobotaZamknięte
NiedzielaZamknięte

Profile społecznościowe: